POWER ! / AFGELOPEN OP 18-12-2016

De titel "Power!" verwijst naar de kracht en de volharding waarmee de vijf deelnemende kunstenaars ieder voor zich hun eigen, unieke werk maken.

arjan-van-es-2015-jpg-bestand

De tekeningen van Arjan van Es kenmerken zich door gevoelige gekleurde lijnen waarmee hij zichzelf en de wereld om zich heen weergeeft. Van hem is o.a. de serie de Wadden te zien.
In de foto’s en schilderijen van Betty Simonides wordt verf als materie op een elementaire wijze verbeeld. Er zit stilte in haar werk, het is bescheiden en tegelijkertijd aanwezig, conceptueel en gevoelig.

fragment-licht-still-betty-simonides

cor-de-nobel-web

In de expositie is een bijzondere plek ingeruimd voor de tekeningen van de in 2012 overleden kunstenaar Cor de Nobel. Aan het begin van zijn carrière, eind jaren 50, begin jaren 60 was hij de spil van een kunstenaarsgroep met o.a. Armando, Henk Peeters en Jan Schoonhoven. In LaKaserna is werk te zien dat hij op latere leeftijd gemaakt heeft: indrukwekkende minimalistisch aandoende tekeningen die een enorme rust uitstralen.
Hans Roos neemt met zijn schilderijen afstand van het rechthoekige formaat waarin deze meestal te zien zijn. Door abstracte en geometrische vormen in een rond of ellipsvormig kader te plaatsen ontstaat er een onzeker zwaartepunt die bij de kijker voor een bijzondere beleving zorgt.

hansroos-hrs6798-be4-web

jan-14-10-40-x-60cm-2012-be-web

Jan Scheerhoorn maakt vrijwel monochrome schilderijen waarin in vele lagen het licht weggeschilderd wordt. Serie # 14 is voor het eerst in zijn geheel in LaKaserna in het openbaar te zien. Het resultaat is een indrukwekkende installatie die de intentie van het werk goed tot zijn recht laat komen..