Bad Nieuweschans /

Bad Nieuweschans is in 1628 gebouwd als vesting ter verdediging van de Nederlandse grens. Verschillende gebouwen zoals de Hoofdwacht met klokkentorentje herinneren nog aan die tijd. Het voormalige exercitieterrein van de in de vesting gelegerde troepen is nu een ongekend mooie, brede en groene straat in het centrum van het dorp. Door de vele monumenten is deze Voorstraat samen met de sfeervolle daarachter liggende straatjes beschermd dorpsgezicht.
Eind zeventiger jaren van de vorige eeuw werd er in de bodem van Nieuweschans geneeskrachtig mineraalhoudend water gevonden. In 1985 is kuuroord/wellnessresort Fontana geopend en sinds 2009 draagt de plaats de naam Bad Nieuweschans.

LaKaserna bevindt zich op de rand van de voormalige vesting en kijkt aan de achterkant uit op de recent opnieuw uitgegraven vestinggracht. Meteen daarachter ligt in een parkachtige omgeving kuuroord/wellnessresort Fontana. Ten westen hiervan ligt het Schansker Bos, aan de zuidkant het Bos op Houwingaham. Beide bossen kennen een rijke natuur en lenen zich goed voor een mooie wandeling.

Bad Nieuweschans kent een rijke traditie als grensplaats. Zo is er tegenover het station een prachtig gerestaureerde halfcirkelvormige locomotievenloods uit 1877. Ook was er op dit eindpunt van het Nederlandse spoor een draaischijf waarmee de locomotieven gekeerd konden worden.

Bad Nieuweschans heeft een uitstekende supermarkt op nog geen 200 meter van LaKaserna en meerdere restaurants.

Voor meer informatie zie VVV Oldambt

Pers

Aan de exposities van LaKaserna wordt regelmatig aandacht besteed in de pers.

Erfgoedlogies

Op de eerste verdieping van de voormalige marechausseekazerne bevindt zich het gastenverblijf, een aangenaam onderkomen voor één tot vier personen met veel privacy

Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans is in 1628 gebouwd als vesting ter verdediging van de Nederlandse grens.

Leuke Tips!!

de Waddenzee. Mooi om te zien zijn de enorme getijdenverschillen, de buitendijkse kwelders, de vogels, en de zeehonden, die in het voorjaar hier hun jongen grootbrengen.

Hoe was het toen?

Deze speciaal voor de Koninklijke Marechaussee gebouwde kazerne dateert van 1918 en werd op 1 oktober 1920 in gebruik genomen. In 2002 werd de kazerne Rijksmonument. Het gebouw verkeerde in 2010 door achterstallig onderhoud in slechte staat. In de jaren daarop hebben we -de nieuwe eigenaren- een grondige renovatie uit laten voeren.

Gastenboek

Het tentoonstellingsprogramma is in juli 2014 van start gegaan en trekt de aandacht tot ver over de landsgrenzen. In ons gastenverblijf hebben we inmiddels al veel tevreden gasten mogen verwelkomen. In het gastenboek staan hun ervaringen.

LaKaserna exposities en erfgoedlogies in Bad Nieuweschans