erfgoedlogies /

Op de eerste verdieping van de voormalige marechausseekazerne bevindt zich het gastenverblijf, een aangenaam onderkomen voor één tot vier personen met veel privacy en een eigen voordeur. Dit gastenverblijf bestaat uit een woonkamer met een zithoek en een eethoek, twee slaapkamers en een eigen badkamer.

Bij een verblijf van twee nachten of langer staat ook de vroegere keuken van de commandantswoning op de begane grond tot uw beschikking.

Vanuit het appartement en vanaf het terras is er een mooi uitzicht op de tuin en het groen rondom de vestinggracht. In de zomer kunt u hier tot laat in de avond van de zon genieten.

LaKaserna en Corona

Op dit moment zijn wij uitsluitend geopend voor een meerdaags verblijf exclusief ontbijt. (Ons gastenverblijf beschikt over een eigen gastenkeuken en er is een goed geoutilleerde supermarkt op 250 meter afstand).

Verder plannen wij voor de veiligheid van onze gasten en onszelf zowel vóór als na ieder verblijf één hele dag in waarop het gastenverblijf niet geboekt kan worden. Dit in verband met een extra goede schoonmaakbeurt en om de kans op besmetting zoveel mogelijk te vermijden.

Ons gastenverblijf beschikt over een sleutelkastje waarmee u zichzelf toegang tot het appartement kunt verschaffen zodat de sleutels niet persoonlijk overhandigd hoeven te worden. Ook is het niet nodig u rond te leiden: Er is een duidelijke handleiding en voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar.

Tot slot: De provincie Groningen staat bekend om zijn rust en ruimte. In de omgeving van Bad Nieuweschans kan heerlijk gewandeld en gefietst worden, bijna zonder andere mensen tegen te komen. Voor onze gasten hebben we gratis fietsen klaarstaan.

LaKaserna gastenboek

Pers

Aan de exposities van LaKaserna wordt regelmatig aandacht besteed in de pers.

Erfgoedlogies

Op de eerste verdieping van de voormalige marechausseekazerne bevindt zich het gastenverblijf, een aangenaam onderkomen voor één tot vier personen met veel privacy

Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans is in 1628 gebouwd als vesting ter verdediging van de Nederlandse grens.

Leuke Tips!!

de Waddenzee. Mooi om te zien zijn de enorme getijdenverschillen, de buitendijkse kwelders, de vogels, en de zeehonden, die in het voorjaar hier hun jongen grootbrengen.

Hoe was het toen?

Deze speciaal voor de Koninklijke Marechaussee gebouwde kazerne dateert van 1918 en werd op 1 oktober 1920 in gebruik genomen. In 2002 werd de kazerne Rijksmonument. Het gebouw verkeerde in 2010 door achterstallig onderhoud in slechte staat. In de jaren daarop hebben we -de nieuwe eigenaren- een grondige renovatie uit laten voeren.

Gastenboek

Het tentoonstellingsprogramma is in juli 2014 van start gegaan en trekt de aandacht tot ver over de landsgrenzen. In ons gastenverblijf hebben we inmiddels al veel tevreden gasten mogen verwelkomen. In het gastenboek staan hun ervaringen.

LaKaserna exposities en erfgoedlogies in Bad Nieuweschans