Fred Pollack/ AFGELOPEN OP 17-04-2016

FRED POLLACK

Recentwerk

Na een lange periode waarin hij vanwege zijn gezondheid niet heeft kunnen werken is Fred Pollack terug met recent werk. LaKaserna presenteert met trots de complete nieuwe oogst aan schilderijen die nog niet eerder te zien zijn geweest.
 
Het werk van Fred Pollack kenmerkt zich door intuïtie. Beelden, kleuren, lijnen en vlakken appelleren aan het onderbewustzijn. Ook het schilderen zelf is een proces waarbij er geen vooropgezet plan is. Vaak wordt bij- en weggeschilderd tot het werk vele lagen heeft en de juiste spanning en evenwicht bereikt is.
De schilderijen van Fred Pollack hebben geen titels. Hij wil dat de kijker bij het verkennen van de compositie dezelfde vrijheid voelt als die hij zelf bij het schilderen had.
 
Fred Pollack (Enschede 1943) woont en werkt in Garnwerd (Groningen). Hij was jarenlang werkzaam als psychiater, maar heeft zich daarnaast altijd bezig gehouden met beeldende kunst. Hij heeft tal van schitterende tentoonstellingen in Nederland, België en Duitsland op zijn naam staan en zijn werk komt voor in diverse particuliere en bedrijfscollecties en ook in die van Museum Belvédère in Heerenveen.