Van 10 september t/m 18 oktober presenteert LaKaserna een selecte groep kunstenaars, vormgevers en architecten die hun werkplek hebben of hebben gehad in Xpositron Amsterdam-Sloterdijk. Veel van hen genieten internationale bekendheid en sommigen wonen en werken tegenwoordig in het buitenland.
Connection! brengt werk van uiteenlopende disciplines en uit verschillende locaties weer bij elkaar in de voormalige marechausseekazerne van Bad Nieuweschans.

Deelnemers Connection!

Yvonne Laurysen en Erik Mantel van LAMA Concept – vormgevers wiens producten over de hele wereld worden toegepast, van vliegtuigen van Airbus tot hotels in Qatar.
Maarten van Schaik – fotograaf met een passie voor Amerika. Te zien is een serie foto’s uit Las Vegas.
Anna Rudolf – foto’s en tekeningen van vervreemdende situaties en bijzondere landschappen. Heeft prachtige exposities in Zwitserland op haar naam staan.
Liesbeth Sevenhuijsen – sprookjesachtige en serene schilderijen en tekeningen van bijzondere Spaanse landschappen
Gracia Khouw - schildert letterbeelden. Ziet graag de woorden en letters ontdaan van hun praktische betekenissen, als klanken die de lucht doen trillen.
Ruud Vrugt – te zien is een ijzersterke autobiografisch getinte animatiefilm waarmee hij in binnen- en buitenland op festivals veel lof oogst.
Aad Kruiswijk – conceptueel kunstenaar die zijn vernieuwende ideeën thans richt op het het behoud van de wilde bij. Neem kennis van het educatief programma waaraan alle Amsterdamse scholen meedoen en de bijenhotels in de vorm van een diamant.
Astrid Oudheusden – een serie portretten waarbij ze wil laten zien wat er achter een gezicht schuilgaat en een serie Daily Drawings, geschilderde dagboekaantekeningen.
Boudewijn Rosman, 1:1 architecten – presentatie van de plannen voor een nieuw centrum voor Winschoten en vormgever van de renovatie van LaKaserna.
Joost Gerritsen – maker van eigenzinnige en intrigerende schilderijen en tekeningen. Presenteert in Connection! zijn jongste passie keramiek.
María José Ramírez Ramírez – maakster van iconische foto van Xpositron en gelaagde schilderijen van een bijzondere werkelijkheid.
Peter van Assche, bureau SLA – architect van o.a. uitbreiding Nationaal Glasmuseum Leerdam. Vertegenwoordigd met meerdere maquettes van prijswinnende projecten.
Dominique Teufen – veelzijdig kunstenares: installaties, foto’s, video’s, sculpturen. Bekijkt de zaken vanuit een verrassende invalshoek.
Wim van den Toorn – koele Noorse abstractie en de congestie van de verstedlijkte wereld.
Mayke Swemle – Foto’s van vogels in een sprookjesachtige omgeving, ook co-auteur van het kookboek ‘Carnivoria’